Toyota Prius ile ilgili Türkiye’deki duruma yönelik bilgilendirme

Türkiye’de satışı gerçekleşmiş 18 adet Toyota Prius modelinde, ABS (Fren kilitlenmeyi önleyici sistem) performansını iyileştirme amacıyla mevcut yazılımın güncellemesi planlanmaktadır.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt konu ile ilgili açıklamasında “Gerekli yazılım güncelleme bilgisi elimize ulaşmış olup, bir kaç gün içerisinde tüm müşterilerimiz bayilerimize davet edilerek işlemleri gerçekleştirilecektir.” dedi.

Toyota Prius modelinde, bozuk ve kaygan yol koşullarında, frenleme esnasında ABS kontrol ünitesinin devreye girmesi ile hissedilen frenleme performansının hafif de olsa azalması nedeniyle, ABS kontrol ünitesi yazılımının güncellenmesi söz konusudur. Yaklaşık 40 dakika süren bu işlem, Toyota Plazalar’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Türkiye’de bugüne kadar konu ile ilgili herhangi bir şikayet alınmamıştır.

Bu yazılım güncelleme işlemi, 29 Ocak’ta Toyota Avrupa tarafından açıklanan ve gaz pedal sisteminin güçlendirilmesine yönelik duyurudan tamamen bağımsızdır.  Toyota Plazalar’da şu anda satışa sunulan hiç bir Toyota modelinde potansiyel gaz pedalı sorunu yoktur. Konu ile ilgili bilgi almak isteyen müşterilerimizin Toyota İletişim Merkezi’ne başvurmaları önerilmektedir.

NOT: Duyurusu yapılan bu kampanya, tüm müşterilere en üstün güvenlik standartlarını sunmak adına bir önlem mahiyetindedir. Bahsi geçen durum ile ilgili bilgi almak isteyen müşterilerin Toyota İletişim Merkezi’ne (0212 354 0 354) başvurmaları önerilmektedir.

Paylaş
Printed on 07 Şubat 2012 Salı
 

CSS is deactivated in the browser